Magnus Carlsen bør bli politiker når han gir seg med sjakk

Magnus Carlsen vil påvirke kongressen som skal avgjøre om sjakkforbundet skal gjøre avtale med Kindred Group, en avtale verdt flere titalls millioner kroner og det er mye penger for en fattig organisasjon. Det er også god politikk å ville liberalisere spillpolitikken eller regulere markedet gjennom lisenser. Det er slik kommunene i dag regulerer skjenkepolitikken gjennom skjenkebevillinger, riktig nok etter ramme fastsatt av Stortinget.

Magnus Carlsen har opprettet en sjakklubb, ifølge VG, der medlemmene får dekket medlemskontingenten. Formålet er enkelt, få mange delegater på kongressen som slutter seg til eller forkaster avtalen med Kindred Group på møtet 7. juli.

Slik som Carlsen nå jobber, kan sammenlignes med arbeidet i mange organisasjoner og de politiske partiene. Vi har denne våren lagt bak oss nominasjoner til kommune- og fylkestingsvalget. I mange av lokalpartiene kom det inn nye medlemmer og det ble fraksjonert for å få nominert sin kandidat/kandidater på sikker plass/sikre plasser. Slik jobber politikere, og skribenten var ikke et unntak da han drev med politikk. Tvert imot var jeg ganske god på å få igjennom mine saker og mine valg gjennom fraksjonsvirksomhet.

Magnus Carlsen, du er en god politiker. Du jobber slik mange politikere jobber i forbindelse med årsmøtene som er forberedende møter til landsmøtene i de politiske partiene.

Om sjakkforbundet bør være en rå politisk arena? Tja, vet ikke helt. Samtidig må man samle støtte for sitt standpunkt, og samle delegater gjennom sjakklubb til kongressen er en legal måte å arbeide på.

Liberal spillpolitikk er god spillpolitikk og politikken blir aldri for liberal!

Les også:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar