Reaksjoner på en eventuell avtale mellom sjakkforbundet og Kindred Group

Som ventet kom det reaksjoner da det gjennom TV2 ble kjent at Norges Sjakkforbund og Kindred Group er enige om en samarbeidsavtale som gir sjakkforbundet titallmillioner kroner de neste årene.

Avtalen blir vedtatt eller forkastet på kongressen i Norges Sjakkforbund den 7. juli.

Tilbakemeldingene som var ventet kom fra Norges Idrettsforbund som lever fett på penger fra Norsk Tipping. Det er penger fra det statlige selskapet som har gitt mye fest og fyll i idrettsforbundet de siste årene.

Berit Kjøll, nyvalgt NIF-president, mener, ifølge NRK, at avtalen kan innebærer skjult reklame for utenlandske spillselskap. Reklame for selskap uten tillatelse fra norske myndigheter er ulovlig i Norge, men det vet både sjakkforbundet og Kindred Group. Å inngå samarbeidsavtale uten markedsføring kan ingen politikere eller myndigheter hindre med dagens lovverk. Se bare på ambassadørene de ulike spillselskapene har knyttet til seg. Norges Sjakkforbund er ikke en del av idrettsforbundet.

Kongressen bør slutte opp om avtaleforslaget. Sjakkforbundet er et fattig forbund uten politiske gaver gjennom den proteksjonistiske spillpolitikken. Avtalen er et spørsmål om man vil være rik eller fattig, de fleste oppegående mennesker velger rik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar