Frihet betyr mye ansvar, og folk flest tar ansvaret for egne handlinger

Av en eller annen merkelig grunn resirkulerer de største mediehusene artikler om personer som har spilt bort millioner av kroner, spilt bort penger med dagens enerettsmodellen der utenlandske aktører er utenfor myndighetenes kontroll.

Artikkelen på VG.no om Lukas som spilte bort 15 millioner kroner, penger han lånte, er sørgelig lesestoff. Det er trist å lese om personer som bruker altfor mye penger på spill. Lukas brukte for mye penger i et system som er dårligere enn det lisenssystemet vil være i det norske markedet.

Uansett politikk vedtatt av politikerne, har hver eneste borger ansvar for egne handlinger. Frihet, og vi tar oss friheter uansett hva politikerne vedtar, medfører stort ansvar. Vi har et personlig ansvar om ikke bruke for mye penger! Vi har et personlig ansvar om ikke misbruke rusmidler. Vi har et personlig ansvar å sørge for matpakke til barna på skolen. De fleste eller folk flest for å bruke et forslitt uttrykk, tar ansvaret for egne handlinger. Uansett politikk vil det være personer som utfører idiotiske handlinger. Å bruke 15 millioner på spill, penger du ikke har, er galskap!

Regjeringspartiene, spesielt Høyre, FrP og Venstre, kan med fordel legge mer tykk på ansvaret hver enkelt av oss har i de ulike sammenhengene. Dette nettstedet handler om gambling, men ansvar for egne handlinger gjelder på veldig mange av områdene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar