Duell mellom Høyre og Arbeiderpartiet om spillpolitikk

Trond Giske, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, er en formynder. Han forsvarer enerettsmodellen og vil ha såkalt monopol til Norsk Tipping, et selskap som gir politikerne mye penger til å styre idrett og kultur. Norsk Tipping er sosialdemokrati i praksis, omfordeling av penger til politisk prioriterte oppgaver.

Tage Pettersen, stortingsrepresentant for Høyre, har vært en formynder. Han revurderer sitt standpunkt innenfor spillpolitikk fordi han ser at enerettsmodellen fungerer dårlig. Pettersen er i god Høyre-tradisjon under Erna Solberg glad i penger, og dermed en stor stat som gir politikerne enorm makt. Tage Pettersen har den siste tiden nedtonet inntektene, selv om ny spillpolitikk trolig gir mer penger til staten. Hans fokus har vært på spillere med problematisk adferd.

I inneværende periode er det nyanser som skiller Arbeiderpartiet og Høyre i spillpolitikk. Forhåpentligvis vedtar Høyre et lisenssystem i valgprogrammet foran stortingsvalget i 2021.

Under Arendalsuka arrangerer Medietilsynet debatten «Hvordan stoppe ulovlig spillreklame i media?» Debatten betyr duell mellom Arbeiderpartiet og Høyre om spillpolitikk, debatt mellom en formynder og en som var en formynder.

Andre personer i panelet under debatten: Gunn Merete Paulsen, direktør i Lotteri- og stiftelsestilsynet, Mari Velsand, direktør i Medietilsynet, Torgeir Waterhouse, direktør internett og nye medier i IKT-Norge og Victoria Schultz, konserndirektør for salg og marked i Amedia.

Debatten blir arrangert mandag 12. august, på Castelle.

Arendalsuka er en politisk festival med mange arrangement om ulike evner. Festivalen er spesiell interessant i år i forbindelse med kommune- og fylkestingsvalget mandag 9. september.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar