Hvis SV foreslår sosialistisk politikk har vi et stortingsflertall som gjør røde vedtak og en regjering som gjennomfører svært rød politikk

2019 nærmer seg slutten. En del nerder og Solvik er en av dem, gjennomgår hva Stortinget har foretatt seg det siste året. Hvis det er et nytt liv etter døden, skal jeg ha andre interesser enn i dag. Om det er et liv etter døden? Nei, sannsynligvis ikke!

Det er i stor grad skattenivået, skatter og avgifter, som definerer hvor mye politikerne skal bestemme over borgerne og skattenivået definerer hvor omfattende staten/offentlig sektor skal være. Den beste måten å finne ut hvor store forskjeller det er mellom partiene på Stortinget, er å studere partienes statsbudsjettforslag.

Skillet mellom regjeringen og SVs statsbudsjettforslag er nesten 20 milliarder kroner. Mye penger for de aller fleste av oss, men i statsbudsjettsammenheng er dette et lavt beløp. SVs la i sitt budsjettforslag inn økning i skatteinntektene på vel 18 milliarder kroner, vel 16 milliarder i økning i skattefinansierte utgifter og vel 2 milliarder kroner i redusert oljepengebruk.

På vegne av den liberale høyresiden, altså ikke-sosialistiske velgere, vil jeg beklage at vi har et stortingsflertall og en regjering som ligger helt inn til SV i økonomisk politikk. Det er rett og slett deprimerende for oss som ønsker grenser for politikk og en mer effektiv offentlig sektor. Forskjellene til de rødgrønne partiene ville vært større om regjeringspartiene fulgte egne prinsipprogram.

Sosialister?
Politikere og politiske interesserte personer har en uvane med å kalle personer de er uenige med for sosialister. Sett merkelappen på rett plass! Spesielt FrP-politikere, men også en del i Høyre, kaller gjerne arbeiderpartipolitikere for sosialister. Som regel er det feil karakteristikk av politiske motstandere.

Sosialistene på Stortinget er et bittelite mindretall, også SV har forlatt sosialismen i praktisk politikk. Det finnes flere ulike varianter av sosialistisk definisjon ettersom hvem som blir spurt, men fellesnevneren er at produksjonsmidlene i bred forstand er eid av et kollektiv. Ingen parti av de store partiene på Stortinget forfekter dette konsekvent!

Sentralt i sosialdemokratiet, en ideologi som står sterkt i norsk politikk, er blandingsøkonomien og alle partiene på Stortinget fører en politikk der blandingsøkonomi blir vektlagt i betydelig grad. Det er én av flere grunner til at mange regner regjeringspartiene som sosialdemokratiske parti. Også FrP som gjerne prater varmt om liberalisme med jevne mellomrom, er blandingsøkonomiparti på Stortinget og i regjeringen. Statsbudsjettet til regjeringen og de ulike statsbudsjettforslagene er gode bevis.

At Stortinget og regjeringen består av en stor, grå sosialdemokratisk masse er deprimerende for oss som ønsker et systemskifte, et skifte med mer frihet og større ansvar til borgerne.

Flere politiske spill
Bookmakerne i det norske markedet bør lage flere politiske spill, flere veddemål om økonomisk politikk. Spill er først og fremst hygge og underholdning, men det kan også være opplæring av befolkningen. Ikke-sosialistiske velgere ville blitt skremt om de visste regjeringens politikk lå tett opptil SVs politikk. Statsbudsjettspill på oddsen kan bety at en del av befolkningen leser seg opp på politikk, noe som vil være mindre fordummende for den politiske debatten.

Bookmakere skal speile samfunnet og debatten i samfunnet. Høsten 2020 ønsker dette nettstedet mange spill om statsbudsjettet for 2021! Bookmakere, kun fantasien setter grenser for hva dere kan få til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar