Coolbet satte feil odds på Jan Olsen, og forhåpentligvis veddet du på SV-politikeren som den neste ordføreren i Nordkapp

30. august skrev unge Solvik om kommunevalget i Nordkapp og Coolbets oddssetting på ordførerkandidater i fiskeri- og turistkommunen. Konklusjonen i artikkelen var at Coolbet.com satte feil odds på Jan Olsen som den neste ordføreren i Nordkapp.

Satte du penger på Jan Olsen som ordfører i Nordkapp, får du trolig en herlig avkastning for innsatsen. SV og Senterpartiet ble valgets vinnere i Nordkapp. Det er kommunestyret i konstituerende møte som foretar valgene, men alt tyder på at SV-politikeren blir ordfører på cirka 71 grader nord. Oddsen på Olsen var 5,25.

Arbeiderpartiet, Høyre og Senterpartiet kan gjennom valgteknisk samarbeid hindre valget av Olsen som ordfører. Om det skjer? Nei! Om det bør skje? Nei! Hvorfor skal det skje? Jan Olsen og Tor Mikkola, Senterpartiets ordførerkandidat, er enige om de store linjene i den eneste saken som skiller partiene i Nordkapp, nemlig områdeplanen for Nordkapp-halvøya.

Nordkapp kommunestyre har aldri vært så rød som etter valg 2019, og det i en kommune som i utgangspunktet er svært rød med Arbeiderpartiet som den historiske drivkraften. Samtidig er det nyanser som gjennom flere valgperioder har skilt partiene, inkludert Høyre i Nordkapp. De som tror på store politiske endringer på andre saker enn områdeplanen for Nordkapp-halvøya, blir nok skuffet. Det er vanskelig å få kommunen rødere enn den allerede er. Det eneste som gjør skribenten litt bekymret, er at SV skal bestemme skjenkepolitikken. Det har vært SVere på talerstolen og holdt innlegg for innstramninger, selv om vedtakene stort sett har vært enstemmige de siste valgperiodene også i alkoholpolitikken. En liberal alkoholpolitikk er god alkoholpolitikk og politikken blir aldri for liberal!

Coolbet.com ga følgende odds for neste ordfører i Nordkapp den 30. august:
Tor Mikkola, Senterpartiet: 2,30.
Kari Lene Olsen, Arbeiderpartiet: 2,90.
Lars-Helge Jensen, Høyre: 4,35.
Jan Olsen, SV: 5,25.

Oddsen gjør valg mer spennende. Lokalvalget i Nordkapp var svært spennende i utgangspunktet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar