Bør arbeiderpartipolitikere bruke internasjonale bookmakere?

De største partiene i Norge, inkludert Høyre og Arbeiderpartiet, står for en proteksjonistisk spillpolitikk. De bruker av og til sosialpolitiske argument for politikken, men det er Norsk Tipping partiene forsvarer. Venstre og FrP er liberale i spillpolitikken. De liberale partiene ønsker et lisenssystem, eller regulering av markedet. Liberalistene vil gå lengst, på grunn av ideologi og troen på eiendomsrettigheter.

Etter artikkelen «Unge Solvik har gjort underslag og følelsen er god», fikk jeg spørsmål om hva jeg synes om at arbeiderpartipolitikere bruker internasjonale bookmakere. Mitt svar er at det er uproblematisk. Selskapene driver legalt på lisenser, riktig nok fra andre land enn Norge, og spill er lovlig. At arbeiderpartipolitikere inngår frivillige avtaler, avtaler med fravær av tvang, er og skal være i orden.

Jeg har tidligere reagert med latter og hoderisting på historier om arbeiderpartipolitikere som jobber svart og Høyre-politikere som bruker narkotika. Det er dobbeltmoral fordi svarte penger og narkotika er ulovligheter i Norge, og begge disse partiene har markert seg på de nevnte områdene. Spill derimot er lovlig og uproblematisk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar