Tapte søksmålet mot Norge

Den norske spillpolitikken er sosialpolitikk, men politikere, en del byråkrater og idrettsbevegelsen bruker i stor grad økonomiske argument for enerettsmodellen.

Det er naturlig at private aktører utfordrer den norske spillpolitikken gjennom rettssystemet. Det er viktige prosesser, selv om sjansen for tap er stor. Stortinget kan, til tross for EØS, bestemme hvordan systemet skal være i Norge innenfor spill og alkohol, for å sammenligne enerettsmodellen med Vinmonopolet.

I juni var det sak i Oslo tingrett. Selskapet Entercash og spillorganisasjonen European Gaming & Betting Association gikk til sak mot staten og Kulturdepartementet. Dommen er nå klar. Entercash og European Gaming & Betting Association tapte saken mot Norge.

Myndighetene vil stoppe mellomselskapene som formidler betaling til utenlandske spillselskap, altså det såkalte betalingsforbudet som er et mislykket forbud. Entercash kan vi definere som et mellomledd for å utbetale gevinster til spillere i Norge.

Det kommer naturlig nok nye rettssaker fordi det er viktig at private aktører utfordrer en proteksjonistisk politikk der formålet er økt makt til politikere. I Norge er staten og offentlig sektor altoverslukkende. Vi har et system der politikere skal bestemme omtrent alt fra A til Å. Dessverre er det ingen av de store såkalte høyrepartiene som går til angrep på den gigantiske staten.

Lisenssystemet som FrP og Venstre opprinnelig ønsker seg, er minst like mye sosialpolitikk som enerettsmodellen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar