Ny spill-rettssak i Norge

Den proteksjonistiske spillpolitikken medfører en rekke saker i rettsapparatet. Forståelig nok reagerer mange mot en politikk formynderne har vedtatt, en politikk som skal styrke det statlige selskapet Norsk Tipping.

I dag startet saken i Oslo tingrett. Selskapet Entercash og spillorganisasjonen European Gaming & Betting Association har gått til sak mot staten og Kulturdepartementet.

Myndighetene vil stoppe mellomselskapene som formidler betaling til utenlandske spillselskap. Entercash, som er et slikt selskap, har gått til sak mot Norge. Forbudet er på dette nettstedet omtalt som betalingsforbudet, et forbud som bryter med ideene bak det europeiske samarbeidet. Et samarbeid Norge nyter godt av. EØS-avtalen er en viktig avtale for Norge.

Søksmålet fra selskapet Entercash og spillorganisasjonen European Gaming & Betting Association, ble levert inn i juni i fjor. Dette ifølge Dagens Næringsliv.

I det europeiske samarbeidet kan landene ha egen sosialpolitikk. Offisielt er Vinmonopolet og enerettsmodellen, sosialpolitikk. Mye av argumentasjonen til politikerne og kulturaktører, viser at enerettsmodellen dreier seg om penger. Økonomi er et dårlig sosialpolitisk argument!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar