Høyre, FrP og Venstre bør vurdere forslag om nedleggelse av Lotteritilsynet

At staten gjennom Lotteritilsynet er aktiv deltaker i maktkamp i en frivillig organisasjon, er langt over grensen for det staten skal engasjere seg i. Høyre, FrP og Venstre bør sette grenser for politikk, noe partiene prater pent om i program og festtaler. Grenser for politikk betyr i denne sammenhengen å legge ned det statlige tilsynet.

Lotteritilsynet er en medspiller til medlemmene i Norges Sjakkforbund som misliker en eventuell avtale mellom forbundet og Kindred Group. En avtale kongressen i sjakkforbundet skal ta stilling til den 7. juli.

Lotteritilsynet resirkulerer advarsler til sjakkforbundet, og har fått publisert advarslene en rekke ganger i løpet av de siste ukene.

Lotteritilsynet har ansvaret for tilsynet med Norsk Tipping og Norsk Rikstoto. Den statlige aktøren skal kontrollere markedet, inkludert ulovlig markedsføring, ulovlige pengespill og pyramider, for å nevne noen av oppgavene til tilsynet. Ingen ting, absolutt ingen ting tyder på at avtaleutkastet mellom Norges Sjakkforbund og Kindred Group betyr lovbrudd om avtalen blir vedtatt på kongressen. Lotteritilsynet bør forholde seg til arbeidsoppgavene og ikke utøve politikk i en maktkamp mellom liberale medlemmer og formyndere i sjakkforbundet.

På landsmøtet i vår vedtok FrP at partiet ønsker å legge ned Medietilsynet, vedtatt med argument liberalister bruker. Kim Rud Petersen, Betsson-talsmann i Norge og FrPer, holdt innlegg i debatten og mente partiet også bør vurdere sak om nedleggelse av Lotteritilsynet. Etter at Lotteritilsynet har tatt stilling i en maktkamp i en frivillig organisasjon, bør regjeringspartiene seriøst vurdere forslaget.

At staten er hardt inne i en maktkamp i en frivillig organisasjon, er langt unna det staten skal drive med. Grenser for politikk Høyre, FrP, Venstre og KrF!

FrP er ett av partiene som ønsker en ny spillpolitikk, en politikk med regulering av markedet gjennom lisenser.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar