FrP-landsmøtet ønsker ikke forbud for distributørene å sende kanaler med reklame for pengespill fra utlandet

Formynderne i regjeringen og på Stortinget, har fremmet forslag om forbud for distributørene å sende kanaler med reklame for pengespill fra utlandet. Forbudet vil blant annet ramme TV3, Viasat, Eurosport og MAX, kanaler som bruker mye penger på kostbare rettigheter og norske produksjoner.

I helgen har FrP vært samlet til landsmøtet på Gardermoen. Under behandlingen av resolusjoner søndag formiddag, vedtok landsmøtet at partiet er motstander av forbudsforslaget med sladding som regjeringen med kulturminister Trine Skei Grande (V) har fremmet.

FrP er et regjeringsparti, men partiet har aldri lagt skjul på ønsket om en mer liberal spillpolitikk. Mange FrP-politikere forstår at forbud og reguleringer stort sett er mislykket. Politiske inngrep i frihet gir forutsette og uforutsette bivirkninger, noe vi vil få se et nytt eksempel på dersom den illiberale linjen blir utvidet. Det er allerede spillreklame på baner, idrettsarrangement og drakter. Det vil bli mer spillreklame i sosiale medier om Stortinget til slutt vedtar forbudet regjeringen ønsker.

Kim Rud Petersen, Betsson-talsmann i Norge og FrPer, holdt innlegg på landsmøtet, et godt innlegg fra en liberal FrP-delegat.

Godt jobbet, FrP-landsmøtet. Nå bør partiet bruke makten i regjeringen og Stortinget, og stoppe galskapen som setter ytterligere press på ytringsfriheten.

Resolusjonen ble vedtatt enstemmig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar