Solvik med melding til kulturministeren

Lotteritilsynet har den siste tiden drevet politikk gjennom retorikk foran kongressen i Norges sjakkforbund, en kongress som skal si ja eller nei til en avtale mellom sjakkforbundet og Kindred Group. Lotteritilsynet har spilt på lag med formynderne i forbundet som sier nei til avtalen.

Lotteritilsynet skal drive tilsyn, ikke politikk. Det er faktisk naturlig at tilsynet ser på avtalen, om den er i tråd med norsk lovverk og det er den. Når tilsynet var ferdig som kontrollorgan i denne saken, burde Lotteritilsynet, en del av staten, latt debatten i sjakkforbundet vært fri uten valg av side.

Den norske staten er stor, så stor at det er vanskelig å sette klare grenser for unødvendig statlig maktbruk. Likevel bør det være bred politisk enighet om at Lotteritilsynet etter dagens arbeidsoppgaver, har trampet over streken for det en stat skal blande seg opp i. Ideologisk og prinsipielt bør liberaleren kulturminister Trine Skei Grande være enig med skribenten i konklusjonen. Det var utgangspunktet for at skribenten sendte melding til kulturministeren på lørdag med følgende utsagn: - At @Trinesg godtar at @lottstift driver politikk i en frivillig organisasjon er uforståelig!

Skribenten er ikke medlem av et politisk parti, men har naturlig nok som en av Norges mest liberale menn gode kontakter i tre av regjeringspartiene. Lotteritilsynets opptreden foran kongressen i Norges Sjakkforbund den 7. juli, bør skape debatt i regjeringspartiene om grenser for politikk.

Høyre, FrP, Venstre og KrF ville aldri godtatt at et statlig organ blandet seg inn i en prosess foran et landsmøte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar