Medietilsynet fortsetter arbeidet mot spilleproblem

Medietilsynet fortsetter sitt arbeid med innsikt og tiltak for å forebygge spilleproblem. Det er klart etter at Kulturdepartementet har lagt fram en ny handlingsplan mot spilleproblem for perioden 2019 – 2021.

--Forebyggende arbeid er viktig, og vi er glad for at en ny handlingsplan er på plass. Blant tiltakene Medietilsynet satser på framover er en videreføring av kampanjen «Snakk om spill» og en ny dataspillkonferanse, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet, i en pressemelding.

Medietilsynet kartlegger også jevnlig barns dataspillvaner gjennom Norges største undersøkelse om barn og medier.

Kulturdepartementet presenterte nylig den nye handlingsplanen mot spilleproblem som skal gjelde fra 2019 – 2021. Regjeringen ønsker å bidra til at færrest mulig har problemer med spill, vil øke og dele kunnskap om spill og spilleproblemer, og sørge for at problemspillere identifiseres tidlig og får god behandling. Handlingsplanen inneholder tiltak som omhandler både dataspill og pengespill.

Det myndighetene pent og pynt ikke nevner i stor grad, er at ny spillpolitikk gjør arbeidet mot problematisk adferd enklere. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar