Råd fra staten: Snakk om spill i forbindelse med høstferien

Først sørger staten for at elever får høstferie, eller egentlig potetferie. Ettersom det er et bittelite mindretall som trenger fridager for å høste poteter, bør det bli debatt om denne ferien. Nok om skolepolitikk i denne omgang.

Staten ved Lotteri- og stiftelsestilsynet kommer med et råd til foreldre, foresatte, barn og ungdommer i forbindelse med høstferien, nemlig samtaler i hjemmet om spillvaner. For de fleste er det uproblematisk med spill mange timer om dagen, men noen barn kan utvikle problematisk adferd; blant annet at tiåringer blir spillavhengige. En artikkel først omtalt på Forskning.no i Norge.

Hvis jeg var far, måtte «gud» forby, ville jeg nok satt klare grenser for hvor mye barnet eller barna fikk bruke konsoller og smartprodukt til spill. Utbytte med uteaktiviteter sammen med andre, for å nevne ett eksempel, er nok større enn mange timer med spill hver dag. Det beste er kanskje en kombinasjon av alt? Ettersom alle menneskene er forskjellige finnes det ikke en fasit. Hver enkelt familie må finne oppskriften som passer best for dem. Uansett kan det være greit med familieråd rundt kjøkkenbordet om spill.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar