Forskere fant flere tiåringer som var spillavhengige

Det viser seg at sosialt klønete gutter har størst risiko for spillavhengighet, ifølge Forskning.no.

Stor stat, altså en enorm offentlig sektor, har mange ulemper. Én av ulempene er at rommet foreldrene/foresatte tar blir mindre. Forutsetningene for det meste vi gjør bør være at det er foreldre/foresatte som har ansvar for egne barn. Foreldre skal sette grenser! Selvsagt er det en del personer som er uenige i dette, men disse personene tilhører ikke den liberale høyresiden. Ja, jeg er motstander av heldagsskole.

Forskere har undersøkt barns forhold til dataspilling, og hva foreldrene tenker om det. Av 350 gutter ble ti av dem diagnostisert som spillavhengige av forskerne. Ti gutter er et lavt tall, men guttene er kun ti år. Tiåringer skal ikke ha problem eller være avhengige av noe, de skal på ulike måter ha det gøy. At barn blir spilleavhengige betyr at noe har gått galt på veien for barna. Foreldreansvar bør gjentas jevnt og trutt.

Det var svært få jenter som ble spillavhengige. Det er altså slik at gutter blir lettere hektet, ifølge Forskning.no. 

Lars Wichstrøm, professor i psykologi ved NTNU, understreker at en god del barn og ungdommer spiller mye, men uten at det går utover livet deres ellers.

Skribenten har ikke barn, heldigvis. I diskusjoner i familien og med foreldre bruker jeg å fremheve, at jeg ville vært en liberale pappa på mange av områdene, men svært streng på noen av de andre områdene. Det ville blitt satt grenser for bruk av Ipad og konsoller, mens tilgjengeligheten til for eksempel Ayn Rand ville vært ubegrenset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar