Naboen har sagt Frankrike hele sommeren

Naboen Andre Uttakleiv har lenge, i alle fall hele sommeren, sagt at Frankrike vinner VM. I kveld kan han innkassere utallige veddemål og prestisje. Det er endelig klart for VM-finale, finale mellom Frankrike og Kroatia. Avspark klokken 17:00 og NRK viser kampen.

Forhåpentligvis blir det en spennende finale. En oddskupong øker spenningsnivået. Fotball, spill og veddemål skal være underholdning, og spill om penger gir økt underholdningsverdi.

Utvalgte selskap har satt følgende odds på Frankrike-seier, uavgjort og Kroatia-seier:
Comeon: 2,00, 3,25, 4,65.
Betsson: 2,00, 3,30, 4,60.
Expekt: 1,92, 3,50, 5,10.
Coolbet: 2,04, 3,35, 4,72.
Bethard: 2,00, 3,20, 4,55.
Unibet: 1,98, 3,30, 4,65.
Nordicbet: 2,00, 3,30, 4,60.
Norsk Tipping: 1,85, 3,00, 4,25.

Ikke spill for mer penger enn du har råd til å tape! Oddsen gjør fotballkamper ekstra spennende!

Argument for og mot VM i Russland
Fotball-VM har vært en suksess for Russland. Det kommer mange rapporter om at verdensmesterskapet har endret hvordan deler av verden ser på Russland, noe mange av oss antok før mesterskapet startet. Propagandaeffekten er den mest innlysende grunnen til at FIFA aldri burde valgt Russland. Det samme argumentet gjelder for Qatar i 2022. Gjennom økt popularitet i verden har regimet fått større rom for motbydelig politikk, blant annet mot homofile for å nevne en «kategori» med personer som har det utfordrende i landet til Vladimir Putin.

Ett av argumentene for VM i Russland, er at arrangementet gir positiv utvikling for menneskerettigheter og demokrat. Skribenten tviler på grunn av de politiske spillereglene i Russland. Én person, ett parti er for sterke til at vi får en slik utvikling; noe FIFA, IOC og andre store organisasjoner bør vite når arrangement blir lagt til tvilsomme regimer. Og ja, Russland er tvilsom på mange måter!

Forhåpentligvis får vi en finale i kveld uten politikk, slik store deler av mesterskapet har blitt arrangert. Fotball er fotball, og da går politikken litt i glemmeboken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar