Undersøkelse om spill fra Betsson

Det kan være tilfeldig, men jeg føler Betsson er den aktøren som oftest tar kontakt med spørreundersøkelser. Så fremst jeg har tid svarer jeg på spørsmålene fra Betsson, svar som skildrer min personlighet og liberale holdninger.

Jeg har akkurat besvart spørsmål, spørsmål om alt fra vinnersjanser til hvordan jeg opplever nettstedet Betsson.com.

Betsson er en aktør jeg bruker sammen med baben. Ettersom hun er svært forsiktig med penger spiller vi langt sjeldnere enn vi bør gjøre. Hun kan rett og slett være litt kjip! Til min og Betssons store fortvilelse.
(Trykk på bildet for større og bedre versjon) 
Fremtidens spillpolitikk
Betsson er én av aktørene som ønsker ny spillpolitikk. De ber om et regulert norsk marked. Det gir mindre frihet for selskapene og færre valgmuligheter for kundene, men Betsson ønsker så like konkurransevilkår som mulig.

Skribenten har lest Betsson-rapporten «Spillmonopolets fall». Rapporten tar for seg historiske hendelser i spillpolitikk, fra etableringen av Norsk Tipping til selskapets monopol på spilleautomater. Det er gjennomgang av ny politikk i andre europeiske land, og tall som viser hvor stor omsetningen er når det gjelder spill og veddemål.

Veldig enkelt beskrevet kan konklusjonen av rapporten være at politikerne kan ikke forhindre uønsket adferd, men kan regulere hvor stor del av aktiviteten som skal være hos aktører med lisenser.

Betsson ønsker med rapporten å sette fart i debatten om ny spillpolitikk. Selskapet ønsker et lisenssystem der private aktører får bidra til velferdsstaten slik Norsk Tipping gjør.

Liberalister, blant annet undertegnede, vil gå mye lengre, eller avblåse alle former for spillpolitikk. Det er riktig nok i et ideelt samfunn der frihet er det viktigste for politikerne. Det er et stykke igjen før vi er der.

Det mest interessante i rapporten, er den delen som skisserer at også i et system med lisenser vil det være veddemål som ikke er velsignet av politikerne. Erfaringer fra andre land viser at dersom skattetrykket er for høyt, vil det være selskap som holder seg unna lisenser og lever greit med det.

Utfordringen for politikerne i Norge, er å finne et skatteregime som passer som hånd i hanske for selskapene i et system med lisenser.

Høy skatt betyr at selskapene holder seg unna lisenser. Skjer det vil det fortsatt være spilling i et omtrent uregulert marked sett med norske øyner. Lav skatt betyr stor omsetning hos selskap med tillatelser fra staten.

Betsson-rapporten er laget for politikerne, og de folkevalgte bør lese dokumentet. Rapporten vil gi politikerne et faktagrunnlag for å endre dagens spillpolitikk.

Sverige får ny spillpolitikk, blant annet på grunn av rapporter som den Betsson har utarbeidet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar