Unibet skal sponse svensk fotball

At Unibet og internasjonale spilleselskap går inn med sponsormidler er en konsekvent av den svenske liberaliseringen vedtatt av politikerne.

Unibet har underskrevet en sponsoravtale med Svensk Elitfotboll, ifølge Aftonbladet.se. Avtalen er verdt 780 millioner kroner.

Også norsk idrett og kultur vil tjene på at internasjonale aktører får markedsføre seg i det norske markedet. Ny spillpolitikk vil være gunstig for frivillig sektor.

Manglerud Star
Skribenten glemmer aldri saken fra 2008. Manglerud Star inngikk avtale med Betsson om at klubben skulle spille med nettadressen Ansvarligspill.org. Ansvarligspill.org frontet en kampanje for en ny spillpolitikk. Det var aktørene Expekt, Betsson, Ladbrokes og Unibet som stod bak nettstedet.

Lotteri- og stiftelsestilsynet truet med en bot på 300 000 kroner. Manglerud Star Fotball svarte med et søksmål. Retten tok ikke stilling til søksmålet før draktene hadde vært i bruk. Manglerud Star brukte draktene i damelagets NM-kamp mot Larvik Turn. Det var et sirkus uten like på grunn av redusert ytringsfrihet og en proteksjonistisk spillpolitikk.

Fotballforbundet støttet staten i saken. Norsk Tipping pøste da inn penger til norsk idrett gjennom overskuddet, og gjør dette fortsatt.

Forhåpentligvis får også Norge ny spillpolitikk slik at vi aldri får en ny «Manglerud Star-sak». Tiden er overmoden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar