Å være homofil og fotballspiller er helt greit!

Skribenten gleder seg til den dagen det er så vanlig med åpne homofile fotballspillere, at ingen lager spesielle markeringer. Før vi kommer dit er det viktig med Pride og andre solidaritetsarrangement til støtte for skeive mannlige toppidrettsutøvere for å holde seg til idrett som en kategori.

Holdningsundersøkelsen, utført av Bufdir på oppdrag fra Barne- og likestillingsdepartementet, viser at en betydelig del av befolkningen har illiberale holdninger. Én av seks menn vil flytte seg for å skape større avstand til en homofil mann, hvis de kom tett på. 20 prosent av menn er negative til at homofile menn holder hender i offentligheten, ifølge Regjeringen.no.

At en del av befolkningen fortsatt har utdaterte holdninger, gjør det viktig at for eksempel liberalere fortsetter å messe om økt toleranse.

Collin Martin, fotballspiller for Minnesota United på øverste nivå i USA, står frem som homofil. Om en del år blir dette forhåpentligvis en parentes i historien, men i dag svært viktig for mannlige fotballspillere.

At Collin Martin forteller om hyggelige tilbakemeldinger, ufarliggjør seksuelle legninger. Heldigvis!

Oddsen
Minnesota United kommer til å spille med regnbuefargede draktnumre under fredagens kamp mot FC Dallas for å markere Pride. Avspark klokken 02:00. Hos utvalgte spilleselskap er FC Dallas favoritt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar