Har ikke blokkert nettsider

Lotteritilsynet har fått spørsmål om tilsynet har blokkert nettsider med ulovlig spillereklame, ifølge lottstift.no. Lotteritilsynet har ikke hjemmel til å blokkere nettsider, et virkemiddel fra de verste regimene vi kan tenke oss. Forhåpentligvis får aldri tilsynet tillatelsen til IP-blokkering, men med nåværende storting er det umulig å vite helt sikkert.

Det Lotteritilsynet kan eller skal gjøre etter vedtak om spillpolitikk fattet av Stortinget, er å komme med pålegg om stans av markedsføring av ulovlige spill i Norge. En rekke aktører har markedsført spill i Norge og en del av disse aktørene har fått pålegg fra tilsynet.

I Norge er det Norsk Tipping og RiksToto som har fått politisk velsignelse eller konsesjoner til spill. Forhåpentligvis blir dette endret på sikt, men inntil videre beskytter staten den statlige virksomheten.

Det er ingen grunner til å være irritert på Lotteritilsynet. Byråkratene i tilsynet gjør jobben de er satt til å gjøre. Vil du ha endret spillpolitikk, må liberale politikere bli valgt inn på Stortinget.

Om Norge får et flertall av liberale politikere i overskuelig fremtid? Nei! Likevel gir debatt og gode eksempel endring av politisk kurs, selv om det går rimelig sakte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar