Kjempehøy odds på Turn-seier

Denne helgen startet fotballsesongen i Finnmark på ordentlig. 4. divisjonen er i gang. Turn spiller den første kampen i Alta mot Tverrelvdalen.

Turn ja. Mange av oss i Honningsvåg har vokst opp med fotball. Turn var på 80-tallet og deler av 90-tallet blant de beste lagene i Nord-Norge. Alta, dagens «toppklubb» i fylket, hadde ikke sjanse mot Per Gunnar, Charne, Dag Arne, Dan Eivind, Rune, Runar, Alf Roger, Jul, Fred Jøran, Stig, Bjørn Atle og alle andre som herjet i Turn-drakt for et par tiår siden. Det var ville tilstander på stadion med mange hundre tilskuere, og på festene på Lagunen etter kampene. Turn var trolig den viktigste årsaken til at fraflyttingen fra Honningsvåg var begrenset i jappetiden. Det er rett og slett vanskelig å forklare den flotte tiden i Honningsvåg med en oppildnet Krupa og Kjell Andreassen som keeper. Det var en rå tidsepoke. Glad jeg opplevde den!

Fotball kan skape bolyst, uten alle de andre virkemidlene politikerne har satt inn i skattefinansierte budsjett de siste årene. Alt man trenger er et godt fotballag, personer som liker trening og garderobekultur.

Dagens Turn-lag er langt fra like godt som da Turn var på topp. Eller jeg tror de gamle Turn-spillerne var bedre enn dagens Turn-spillere, selv om spillestilen har endret seg. I gamle dager trente spillerne ute i snøfokk, i dag er det treninger inne i en fotballhall med kunstgress. Treninger i dårlig vær skal vi aldri undervurdere!

I ettermiddag klokken 17:00 er det avspark i Alta. Tverrelvdalen er storfavoritt hos de internasjonale selskapene. La meg minne om at Turn slo Tverrelvdalen i en treningskamp i mars, ifølge Radionordkapp.no.

Oddsen beriker opplevelsen på kamper ned i divisjonssystemet. Jeg og kompisen Asle hadde i fjor satset penger på en Turn-kamp vi fulgte på Honningsvåg stadion. Asle hadde uavgjort, mens jeg hadde Turn-seier. Det ble nesten «håndgemeng» mellom oss de siste minuttene av kampen. Herlig sommerminne fra Honningsvåg stadion for et knapt år siden.

Utvalgte selskap med odds på hjemmeseier, uavgjort og borteseier:
Coolbet: 1,20, 7,00, 6,95.
Unibet: 1,15, 6,50, 7,00.
Nordicbet: 1,22, 6,00, 6,50.
Comeon: 1,20, 6,45, 7,00.

Tippekupongen Heia Turn
RadioNordkapp har utviklet Tippekupongen Heia Turn, en konkurranse der deltakerne skal tippe sluttresultatet i seriekampene til Turn i 4. divisjon.

Honningsvåg Turn & Idrettsforening stiller opp med premie til den beste tipperen, revybilletter til romjulens turnrevy. Har de beste tipperne lik poengsum, blir det trekning av premien fra revygruppa i Honningsvåg Turn & Idrettsforening.

Vi er endelig i gang med fotballsesongen på cirka 71 grader nord! Yes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar