Har blitt robbet

Jeg var spent da jeg våknet i dag om jeg var sint eller om jeg har vært latterlig sløv over en lang periode. Nei, ikke sint. Jeg smilte, men med en personlig lovnad om skjerpings!

Eiendomsrettigheter er svært viktig for meg, noe som er nedtonet på denne bloggen. Gambleren handler naturlig nok om spill og veddemål. Det er lite som gjør meg sintere enn krenkelse av den private eiendomsretten, uansett om staten krenker eller om privatpersoner og bedrifter krenker rettigheter som bør være hellige. Du «kjenner» trolig ikke en mer rasjonell person enn meg, men jeg har et irrasjonelt forhold til den private eiendomsretten og slik har det alltid vært. Forhåpentligvis dør jeg også med denne holdningen om 40, 50 år.

Jeg har en sunn økonomi, selv om privatøkonomi er et privat spørsmål. Jeg lever nøktern med få faste utgifter, og jeg jobber veldig mye. Alle pengene mine kan jeg bruke på meg selv, noe jeg stort gjør foruten støtte til humanitært arbeid og noen mer eller mindre dårlige investeringer i prosjekt jeg synes er spennende.

Jeg har aldri full oversikt over trafikken på kontoene, men jeg følger med på at «større innbetalinger» kommer og at regninger blir betalt til avtalt tid. Å bruke mye tid i nettbankene er noe jeg har nedprioritert, for at jeg skal få tid til det jeg synes er artig.  

I natt skulle jeg sjekke ut hvor mye gambling har kostet meg i 2017, hvor mye penger jeg har brukt på underholdning. Ja, for meg er gambling og veddemål underholdning på lik linje med filmer og bøker. Det er i tillegg veldig spennende, moment jeg er helt avhengig av for at livet skal være komplett.

I den raske gjennomgangen oppdaget jeg betalinger på 199 kroner med jevne mellomrom, cirka én gang i uken. Jeg reagerte ikke i gjennomgangen av desember og november, men skjønte fort at summen ikke stammet fra Netflix, HBO, Dplay, Spotify og gambling. Midt på natten, sånn passe nysgjerrig, tok jeg kontakt med banken. Kunderådgiveren oppdaget det samme som meg. 199 kroner ut av kontoen ukentlig, uten at summen passet med det jeg visste jeg hadde kjøpt. Vi fant frem en lenke til «bedriften» til et nettsted jeg aldri har besøkt eller bestilt ifra. Rådet fra kunderådgiveren var at vi sperret kortet, noe som ble gjort etter noen sekund betenkningstid.

199 kroner hver uke i 2017 blir en del penger i løpet av året. Trolig går summen igjen også i 2016, uten at jeg har sjekket dette. Kunderådgiveren mente jeg burde søke banken om reklamasjon av pengene, men jeg tviler på at jeg gjør dette. Min holdning til personlig frihet medfører også en holdning om stort ansvar. Jeg burde oppdaget tyveriet for lenge siden og stoppet utbetalingene. At jeg ikke gjorde det, er latskap og dumskap. Det er noe jeg tar på min kappe!

Gambling er utgifter
Gjennomgangen av kontoen for 2017 viser at gambling, altså veddemålsunderholdning, har kostet meg cirka 10 000 kroner. Det er gjennom året mye høyere innbetaling, men det har også blitt utbetalt noen gevinster. Med tanke på alle timene jeg har latt meg underholde gjennom fotball og kasino i år, lever jeg godt med en utgiftsside på vel 10 000 kroner. Det er mye god helse i disse pengene!

Min veddemålsomsetning er i perioder pirrende høy. I nattens gjennomgang utelukket jeg med vilje innbetalingene til Norsk Tipping. Det er begrenset hvor mye arbeid jeg la i oversikten. Viktigst i natt var at jeg har stoppet tyveri av 199 kroner i uken, og jeg føler at nattens kontogjennomgang var god butikk for meg.

Med dette ønsker jeg leserne et riktig godt nytt år. Spill, spill gjerne mye i 2018, men bruk aldri mer penger enn du har råd til å tape! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar