Norske fotball-topper er udugelige

Jeg fikk tak i meldingen Norsk Toppfotball har sendt ut til klubbene. Jeg måtte lese meldingen flere ganger. Det er nesten for utrolig til å være sant at Norsk Toppfotball ber klubbene boikotte TV 2s FotballXtra. Det er en melding som hører hjemme i motbydelige regimer de fleste av oss tar avstand fra. Nord-Koreas leder Kim Jong-un er trolig stolt av Norsk Toppfotball og det er alt annet enn et kompliment.

Norsk Toppfotball er interesseorganisasjonen for klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen. På denne måten har organisasjonen bindinger til Norges Fotballforbund og Norges Idrettsforbund, aktører som blant annet har behandlet personer som har avtaler med spilleselskap på en totalitær måte. Ytrings- og pressefriheten har ikke veldig høy kurs i idrettsfamilien, selv om idretten er helt avhengig av mediene.

Utgangspunktet for e-posten til klubbene, er TV2s FotballXtra. Det er mulig å påstå at TV2 utfordrer avtalen mellom fotballen og Discovery, en avtale som gir mye penger til norsk fotball. Dette er en sak for rettssystemet ettersom Norsk Toppfotball har stevnet TV2.  Jeg er skeptisk til TV2 fotballnyhetssendinger på grunn av eiendomsrettigheter, men FotballXtra er gode sendinger uten målene. FotballXtra fortsetter helt sikkert på lufta, selv om Norsk Toppfotball skulle vinne frem i rettssystemet.  Fotball og idrett er helt avhengig av å spille på lag med mediene, og TV2 har i mange år bidratt til stor interesse for norsk fotball. Å gå til krig mot en viktig samarbeidspartner, er det kun kauringer som gjør.

TV2 blir behandlet som spilleselskapene
Det er forståelig at meldingen fra Norsk Toppfotball ryster sportsredaksjonen i TV2, men behandlingen TV2 nå får ligner mye på måten spilleselskapene har blitt behandlet på i mange år. Noe Kim Rud Pedersen påpeker på en god måte, på Twitter.com:

--Ser @tv2infonorge nå blir behandlet av idretten slik vi i spillbransjen har blitt behandlet i mange år... lisens.

Boikotten er ikke en katastrofe for TV2s FotballXtra. Det kryr av personligheter innenfor fotball som kan være med i sendingene, personer uten direkte tilknytning til toppklubbene. Spilleselskapene har klart seg. Det kommer også TV2 til å gjøre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar