Dette skjer i en stortingsperiode med flertall til Høyre, FrP og Venstre

Når politikere i valgkampen snakker om valgmuligheter, mangfold, den private eiendomsretten og avtalefriheten, gi dem hånlig latter i retur. Stortinget består av en masse med illiberale politikere som ikke aksepterer at menneskene er ulike og har forskjellige behov. I inneværende periode har Høyre, FrP og Venstre flertallet på Stortinget.

Lotteritilsynet sendte i begynnelsen av april vedtak til norske banker om å stoppe betalingstransaksjoner til og fra utenlandske pengespilleselskap på nett. Steget fra Lotteritilsynet er egentlig oppfølging av betalingsforbudet som trådte i kraft 1. juni 2010, et fullstendig mislykket forbud gjennom snart syv år.

Nå melder ulike medier, blant annet Klassekampen, at ingen norske banker, forståelig nok ettersom dette er lovverket, har motsatt seg pålegget. Dermed skal det etter planen være slutt på pengeoverføringer mellom utenlandske spillselskap og norske kunder. I en globalisert verden der penger, varer og tjenester går på tvers av landegrenser, er den norske politikken motbydelig. Det er nordkoreanske forhold i Norge på dette området!

Det er ikke Lotteritilsynets skyld at det er nordkoreanske forhold i Norge. Tilsynet følger kun opp politiske vedtak fra politikere som ikke aksepterer valgmuligheter, mangfold, den private eiendomsretten og avtalefriheten.

Det er sosialpolitiske argument for enerettsmodellen i Norge, altså såkalt monopol til Norsk Tipping. Ettersom det er kjent hva Norsk Tipping tilbyr og pengene selskapet bruker på markedsføring, er vi mange som hevder at enerettsmodellen er proteksjonistisk politikk. Politikerne ønsker mest mulig penger gjennom det statlige selskapet, for å kjøpe velgere ved valg. Og ja, penger fra Norsk Tipping har formet mye av idretts- og kulturpolitikken i Norge.

Jeg bruker internasjonale spilleselskap, altså selskap som driver helt lovlig med lisenser eller konsesjoner i andre land. Jeg har penger på spillekontoer. Dersom jeg ikke spiller bort pengene innen mandag, og det kan skje, lar jeg pengene stå på kontoene. Jeg forventer at spilleselskapene lager løsninger for å omgå pålegget, slik selskapene har omgått betalingsforbudet fra 2010.

Høyre, FrP og Venstre, på området spill har dere sviktet kolossalt. Spillpolitikken gjør meg flau over at jeg har sympatisert med dere. 

Oppdatering:
Stian Røsvik Bjørsta, konsulent for Comeon.com, kommer med viktige påpekninger, via Twitter.com.

-- Altså, der er ingen norske forbud fra spill-tilbydere til kunder. Men fra pengetilbydere til spill-tilbydere. Han legger i tillegg til: -- Det er selvsagt #fakenews at @lottstift har stengt overføringer til og fra spillselskaper. Sannheten er at syv spesifikke kontoer er stengt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar