Mange dårlige politikere

I utgangspunktet kan hvem som helst bli politiker, og valgt inn i kommunestyret, formannskapet og hovedutvalg. Folkestyret betyr trolig at vi velger inn mange dårlige politikere. Det er prisen vi betaler for demokratiet. Demokratiet er ikke perfekt, men det er det beste vi har.

Mellom 15 og 20 kommunedirektører slutter hvert år grunnet konflikter. Dette er en statistikk som bekymrer Norsk Rådmannsforum, ifølge Kommunal Rapport.

At vi har politikere som ikke forstår rollen som folkevalgt, er trolig en av mange årsaker til konflikter. At kommunedirektøren må slutte eller slutter, reduserer framdriften i viktige politiske prosesser. For politikere bør det være viktig med en administrasjon som viderefører kontinuiteten.

Denne våren har skribenten fulgt en arbeidsrettssak mellom en avgått kommunedirektør og kommunen i tingretten. Kommunen tapte saken og tidligere kommunedirektør gikk seirende ut. En kostbar prosess for kommunen på alle mulige måter.

Ved nominasjon og valg bør velgerne tenke seg om hvem de stemmer på. Det er ikke alle personer som passer godt til folkevalgte verv.

Solvi skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar