Er norske banker pliktige til å avslutte kundeforholdet til kunder som spiller hos utenlandske spillselskap?

Den 1. juni 2010 innførte Norge et forbud mot pengetransaksjoner mellom norske banker og enhver form for utenlandske spillselskap, et forbud som krever at norske banker og kredittinstitusjoner stenger alle former for overføring til utenlandske konkurrenter av Norsk Tipping og Norsk Rikstoto.

Selv om vi har et mislykket forbud mot pengetransaksjoner, også kalt betalingsforbudet på dette nettstedet, spiller tusenvis av nordmenn internasjonalt, og får på ulike måter overført innskudd og utbetaling. 

Himanshu Gulati, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, har et stilt et skriftlig spørsmål til finansministeren. Gulati ønsker å vite om norske banker er pliktige til å avslutte kundeforholdet til kunder som forsøker å benytte betalingskortene/kontoen sin til å spille hos utenlandske spillselskaper, noe som er lovlig for nordmenn å gjøre?

Skribenten tipper finansminister Jan Tore Sanner svarer nei, men at avgjørelsen ligger i hver bank eller betalingsinstitusjon. Det er ingen ting i dagens lovverk som tvinger banker til å stenge ute spillere.

Det finnes historier der kunder har blitt truet, blant annet hos Vipps.

Finansminister Jan Tore Sanner har foreløpig ikke besvart spørsmålet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar