Liberaleren Podcast: Vipps truet med å slette brukerens profil

Det er politikerne som har ansvaret for at betalingsinstitusjoner holder et helvete med kunder.

I Norge er det formynderne som styrer. Politikerne vil gjennom forbud og reguleringer påvirke valgene du tar for eget liv. Det er i stor grad enighet om politikken blant partiene, noe syv år med såkalt ikke-sosialistisk regjering har bevist på en god måte.

Den 1. juni 2010 innførte Norge et forbud mot pengetransaksjoner mellom norske banker og enhver form for utenlandske spillselskap, et forbud som krever at norske banker og kredittinstitusjoner stenger alle formene for overføring til kommersielle spillselskap.  Forbudet har vært en fiasko. De fleste som spiller i det uregulerte nasjonale markedet, får overført penger gjennom system bookmakerne har utviklet.

Pengespill er ulovlig i Norge, bortsett fra hos aktører som har fått velsignelse hos staten. Pokerlag blant venner med større beløp, og fotballveddemål med naboen om penger er brudd på norsk lovverk.

I episode 160 av Liberaleren Podcast, podcasten til nettavisen Liberaleren, leste Klaus Jakobsen og Ole T Hoelseth en melding Vipps har sendt til en kunde:

--Hei, i våre system er din profil flagget med at Vipps brukes til betalinger i forbindelse med pokerspill. Dette er brudd med våre vilkår og vi vil derfor slette profilen din dersom du fortsetter å betale eller tar imot betalinger i forbindelse med poker. Hilsen oss i Vipps, var meldingen på Liberaleren Podcast.

Det er trolig norske pengespillpolitikk som er årsaken til meldingen fra Vipps, men private aktører kan ha restriktive vilkår uten et fastsatt regelverk vedtatt av et politisk flertall. Så lenge vilkårene er i tråd med eiendomsrettigheter, bør ingen av oss klage. Med misnøye bør være enkelt av oss avslutte kundeforholdet og velge en aktør som passer bedre.

Vipps har mange aksjonærer med DNB Bank ASA som den største eieren.

Podcast

Podcast er veldig enkelt forklart lyd- og videoopptak på internett. Det er også mange som bruker ordet podcast om TV- og radioprogram som deles. Det er et utrolig mangfold i lyd og filmer på internett, og mye av dette har utrolig god kvalitet.

Liberaleren Podcast er podcasten til nettavisen Liberaleren.no. Det er først og fremst Klaus Jakobsen og Ole T Hoelseth som produserer. Jakobsen og Hoelseth har bakgrunn fra Fremskrittspartiet, men har nå tillitsverv i partiet Liberalistene.

Liberaleren Podcast er liberalistisk ispedd mye latter og godt humør. 160 episoder har blitt publisert.

Litt frihet er aldri nok!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar