Omsetningsnedgang hos Norsk Rikstoto etter at spillegrensen ble innført

Himanshu Gulati, stortingsrepresentant for FrP, stilte et skriftlig spørsmål til landbruks- og matministeren. Gulati lurte på om statsråden kunne informere om hvorvidt det er innført spillegrenser eller tapsgrenser i Rikstoto, om det stemmer (som hun uttalte i Stortinget) at ubrukte tapsgrenser videreføres til de neste måneder, og hvordan utviklingen har vært for Rikstoto siden innføringen av ovenfornevnte grenser?

Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad (KrF) har besvart spørsmålet.

--Det ble fra 1. januar 2021 innført grenser for maksimalt tap for Norsk Rikstotos spillere, og det er fra departementet lagt til rette for at ubrukte tapsgrenser kan benyttes innenfor rullerende perioder på 90 dager. Jeg har innhentet nærmere informasjon fra Norsk Rikstoto om begrepsbruk og innretning av tapsgrensemodellen, har Bollestad skrevet i svaret.

Norsk Rikstoto opplyser at spillegrensen er et uttrykk for en totaloversikt over det spilleren kan spille for. Spillerne kan selv velge å legge gevinst til sine selvvalgte grenser (som ikke kan være høyere enn 20.000 kroner per dag eller per 30 dager), herunder kan nettogevinst fra 2020 tillegges. Modellen legger til rette for at spillerne – utover gevinst – ikke kan tape mer enn den maksimale tapsgrensen på inntil 20 000 kroner per måned. Norsk Rikstoto opplyser videre at det er lagt opp til at spill-/tapsgrensene skal rulleres over 90-dagers perioder. For å fase inn tapsgrensemodellen fra 1. januar 2021 på en hensiktsmessig måte, fikk imidlertid eksisterende spillere anledning til å overføre ubenyttet spillegrense på inntil 40 000 kroner fra november og desember, har Bollestad skrevet i svaret.

Tabellen i svaret viser omsetningsnedgang i 2021 sammenlignet med samme periode de siste årene. Trolig har politikerne gjennom spillegrensen flyttet spillere fra Norsk Rikstoto til utenlandske spillselskap. Det er jaggu meg godt gjort, og litt typisk norsk politikk. Formyndere!

Hele spørsmålet og svaret, på Stortinget.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar