Følelser og moralisme i debatten om rusreformen

Rusreformen er den viktigste reformen i Norge på veldig lenge. Selv om reformen er nødvendig, er det sterke følelser i sving. Fellesorganisasjonen kommer med en klar og tydelig beskjed, nemlig at debatten preges av følelser og moralisme.

--Vi må møte ungdom med tillit og relasjonsbygging over tid, ikke straff. Debatten om rusreform preges av synsing og moralsk panikk, mener FO i en pressemelding.

Rusreformen ikke er en legaliseringsreform. Rusreformutvalget har jobbet frem et omfattende kunnskapsgrunnlag som er utgangspunkt for omleggingen fra straff til hjelp. Blir regjeringens forslag vedtatt får vi en historisk kursendring i narkotikapolitikken i Norge.

--Å gå fra straff til hjelp er faglig, etisk og samfunnsøkonomisk riktig. Rusreformen tar innover seg hva som virker og hva som ikke virker. Debatten om rusreformen preges nå av synsing og moralsk panikk. Politikerne og forståsegpåere må ta inn over seg fakta og forskning, sier Hanne Glemmestad, leder av profesjonsrådet for sosionomer og AU-medlem i FO.

Det er vel talt!

Fellesorganisasjonen (FO) er fagforeningen og profesjonsforbundet for om lag 31 000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar