Tallene fra tredje kvartal i Sverige viser at staten klarer seg godt i konkurransen mot de kommersielle aktørene

En av mange fordelene med en liberal spillpolitikk, er åpenheten om økonomien At myndighetene regulerer store deler av markedet, gir god oversikt over omsetningen i markedet. At aktørene betaler skatter og avgifter bør være en fordel for politikerne.

Totalt omsatte spilleselskapene med lisens og det er 100 selskap med aktive lisenser i Sverige, for seks milliarder svenske kroner i tredje kvartal. (Innskudd minus utbetalte premier) Svenska Spel, Sveriges svar på Norsk Tipping, klarer seg godt i konkurransen mot de kommersielle aktørene. Det blir mye penger til samfunnsnyttige formål også med like konkurransevilkår i markedet. At en liberal spillpolitikk gir mye penger til politikerne, er en ulempe for liberalister. Jo mindre penger politikerne har, jo desto bedre.

Omsetningen har økt med 1,3 prosent sammenlignet med tallene for den samme perioden i fjor, viser tallene Spelinspektionen har hentet fra Skatteetaten.

På slutten av det tredje kvartalet var drøyt 56 000 mennesker suspendert for spill via Spelpaus.se, en økning på nesten syv prosent sammenlignet med det forrige kvartalet. Spelpaus.se er god sosialpolitikk og umulig å få til i Norge på grunn av enerettsmodellen.

En liberal spillpolitikk er god spillpolitikk og politikken blir aldri for liberal! Stortinget og regjeringen bør studere det svenske systemet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar