Senterpartiets budsjettforslag viser hvor rødt Høyre er

I norsk politikk er de fleste av partiene enige om det meste. Debatter og uenigheter er på nyanser sammenlignet med alle mulighetene Stortinget har til å endre systemet. De største partiene er sosialdemokratiske med en gigantisk skattefinansiert offentlig sektor med innslag av private løsninger og privat næringsliv.

Torsdag formiddag la Senterpartiets frem partiets alternative statsbudsjett for 2021. Sammenlignet med regjeringens forslag er det relativt små endringer Senterpartiet ønsker. Det mest oppsiktsvekkende er at partiet kutter skatte- og avgiftsnivået, mest avgifter, med i underkant av tre milliarder kroner sammenlignet med regjeringens forslag. Rødgrønne Senterpartiet synliggjør hvor rødt Høyre er. Det bør være et tankekors for alle i Høyre.

Selv om Senterpartiet kutter skatte- og avgiftstrykket sammenlignet med regjeringens forslag, ønsker partiet å øke skatten på norske bedriftseiere med vel tre milliarder kroner. I en tid der bedrifter opplever røde tall, er dette forslaget ulogisk.

Senterpartiet vil bruke mer oljepenger enn regjeringen og regjeringen la opp til en oljepengebruk på 313 milliarder kroner i statsbudsjettforslaget som kom i oktober. Senterpartiet vil bruke i underkant av 30 milliarder kroner mer. Det er uansvarlig. Dette bidrar til mindre bærekraft i en velferdsstat som allerede mangler bærekraft.

Senterpartiet fosser frem på meningsmålinger for tiden. Basert på partiets alternative statsbudsjett, er fremgangen underlig. Dessverre er ikke politikk hva du gjør, men hva folket tror du gjør.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar