Lave tall til hjelpelinjer

Spillpolitikk får relativt stor oppmerksomhet, til tross for at dette er et område der det bør være full frihet på alle måter. Årsaken til politiske vedtatte forbud og reguleringer, er penger og at politikere har en holdning om at de må passe på innbyggerne.

Spillavhengighet Norge har på Twitter.com offentliggjort tall for 2020. Organisasjonen har skrevet at første halvår 2020 var det sammenlignet med i fjor 234 henvendelser. Uansett hvordan man vekter tallene, er det få spillere eller personer i nær forbindelse med spillere som tar kontakt.

Tallene for 2019 for Hjelpelinjen for spilleavhengige, en linje i regi av det offentlige, viser 757 samtaler fra eller om spillere på Hjelpelinjen. Også dette er et lavt tall, etter skribentens mening. Vi har alkoholikere, men det er mulig å få kjøpe alkohol hos private aktører.

Spill er handlinger som hver enkelt person bør og må ta ansvar for. Det er dumt å spille bort fryktelig mye penger, men dumheter kan vi aldri på en vellykket måte forby eller regulere oss bort ifra.

En liberal spillpolitikk er god spillpolitikk og politikken blir aldri for liberal!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar