Et pirrende analysebrev for nerder fra Svein Tore Marthinsen

I denne ukens analysebrev fra valganalytiker Svein Tore Marthinsen gir han leserne en oversikt over partiene som ligger an til å kapre de 150 distriktsmandatene ved stortingsvalget neste år i alle de 19 valgkretsene, samt hvilke parti som ligger nærmest i hver krets. Han har også laget et Norges-kart som illustrerer dagens rødgrønne forsprang. Dette er porn, skikkelig porn for politiske nerder!

Det er mulig å abonnere på analysebrevet til Svein Tore Marthinsen, og personer som er opptatt av norsk politikk bør bruke noen hundrelapper i året på analysene.

--H 5, Ap 5, SV 2, MDG 2 (+1), R 2 (+1), Frp 2 og V 1 (-1) er trolig fordeling pt. Frps annenkandidat holder sistemandatet med tynn margin ned til Høyres sjettevalg. Dette gir i sum en tydelig rødgrønn mandatbevegelse fra uavgjort 9-9 til 11-8, viser Marthinsens oversikt for Oslo.

Oslo er superinteressant på grunn av at det er hovedstanden, Miljøpartiet De Grønne og det nasjonalistiske Oslo FrP. Som gammel FrP-politiker blør hjertet nesten hver gang jeg ser utspill fra Oslo FrP i mediene. Oslo FrP burde vært et liberalistisk fyrtårn!

Oddsen
Bookmakere i markedet har lagt stortingsvalget inn i oddsmenyen. Det kryr av spillmuligheter, spill som gjør politikk ekstra spennende!

Bruk aldri mer penger på oddsen enn det du har råd til å tape!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar