Anne-Mette Hjelle har en del av æren for at enerettsmodellen står sterkt i Norge

Det er Stortinget som vedtar spillpolitikken i Norge. Lotteritilsynet bør i utgangspunktet drive med tilsyn, men under Anne-Mette Hjelle som kommunikasjonsdirektør har tilsynet vært en gigant i den politiske debatten.

Liberalere har ikke alltid latt seg imponere over de politiske bidragene til tilsynet. Det er ikke merkelig at mange politikere, også stortingsrepresentanter, mangler kunnskap om spillpolitikk når et statlig tilsyn feilinformerer i samfunnsdebatten. Politikere bør drive med politikk, Lotteritilsynet bør drive tilsyn! At tilsynet konsekvent kaller kommersielle aktører for ulovlige aktører, er bevisst feilinformasjon fra tilsynet.

Nå slutter Anne-Mette Hjelle som kommunikasjonsdirektør i det statlige tilsynet etter ti år i stillingen. Det er ikke klart hva hun skal drive med i fremtiden, i alle fall røper hun ingen hemmeligheter i intervjuet på Firda.no.

At vi som vil endre spillpolitikken bruker Lotteritilsynet som skyteskive av og til, er egentlig urettferdig ovenfor tilsynets ansatte. Det er Stortinget og regjeringen som har ansvaret for den proteksjonistiske politikken. Endrer du holdningene til spill på Stortinget, vil det automatisk skje en holdningsendring i tilsynet

Anne-Mette Hjelle, lykke til med ny jobb; helt uavhengig hva du skal drive med i fremtiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar