Det Baltzersen og Solvik meldte om på Twitter.com 25. juni var i dag tema i Dagsnytt Atten

25. juni ble det klart at regjeringen skal lage en foreningslov. Litt betenkelig ettersom lag og foreninger i Norge kan drive nokså fritt uten for mange reguleringer, noe som er årsaken til at frivillig sektor er mangfoldig.

Skribenten utelot med vilje opplysningen om at oppdraget om å lage et lovforslag er lagt ut på anbud på vanlig måte. Ettersom det er veldig uvanlig at lovarbeidet blir lagt ut på anbud, skjønte ikke jeg hva Nærings- og fiskeridepartementet mente. Også J.K. Baltzersen var veldig usikker, noe Twitter-ordvekslingen viser.

I dag var lovarbeidet til ny foreningslov tema i Dagsnytt Atten. Overskriften var i typisk NRK-ånd at lovarbeidet privatiseres. Anbud er ikke privatisering og det lærer visstnok aldri journalister og den politiske «venstresiden».

Næringsminister Iselin Nybø sa i Dagsnytt Atten at flere juridiske miljø kunne komme til bordet og si hva de kan bidra med. Det er departementet som skal gjøre vurderingen, og statsråden bestemmer hva som skal på høring og hva som går til Stortinget. Lovarbeid på anbud slik næringsministeren skisserer, er egentlig en god ordning; en god idé. Det gir mer konkurranse, flere ideer og forhåpentligvis forbedret bruk av skattefinansierte penger.

Grasrotandelen
Det er anslagsvis over 100 000 foreninger og lag i Norge. Dette utgjør millioner av medlemskap. En del av foreninger mottar skattefinansiert støtte, blant annet gjennom kulturbudsjettene i kommunene. Det er også mange foreninger som er med i Grasrotandelen, en ordning der Norsk Tipping-kunder bidrar til frivillig sektor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar