Vanskelig å få TV2 til å bekrefte Champions League-rettigheter, men det ville smakt godt for mange fotballsupportere

Skjærtorsdag sprakk nyheten om Nordic Entertainment Group (NENT Group), kjent for TV-seerne som Viasat eller TV3, mister rettighetene til Champions League. Konsernet har i nesten tre tiår gjort en fantastisk jobb med Champions League og minnene er mange for en betydelig del av den norske befolkningen. Rosenborg, Liverpool og Manchester United er tre stikkord.

Noen vil muligens reagere på ordvalget «mister rettighetene til Champions League». Sannheten er at andre betaler mer enn det Nordic Entertainment Group er villig til å betale.

Alt tyder på at TV2 har kjøpt rettighetene fra neste år, selv om det er vanskelig, nesten umulig, å få bekreftet.

Hvis TV2 får rettighetene til den europeiske turneringen, får vi et bytte. NENT Group får ansvaret for Premier League, rettigheter TV2 har, mens TV2 får ansvaret for Champions League, rettigheter NENT Group har.

Rettigheter er kjøp og salg. Eiere selger ofte til aktører som tilbyr mest penger. På denne måten regulerer markedet dette på en flott måte, uten politiske inngrep. Joda, det finnes politikere som vil regulere også dette området, men det sa vi adjø til omtrent da Sovjetunionen falt; for å være spydig.

Oddsen
Champions League og TV-rettighetene til den europeiske fotballturneringen er viktig for mange oddsspillere. Champions League-kamper er gigantiske objekt på oddsen, både hos Norsk Tipping og kommersielle aktører i det norske markedet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar