Fotball og hestesport mest sårbare for kampfiksing

Veddemål i idrett er artig, det er god underholdning. Utfordringen for bookmakerne er at en del av kundene har større kunnskap enn det spillselskapene har.

I for eksempel norsk fotball blir det forventet at trenere, spillere og utvalgte ledere ikke deltar i veddemål eller pengespill i tilknytning til kamper der klubbens egne lag er involvert. En del utøvere bryter disse forventningene, uten at målsettingen er kampfiksing.

Pengespill i tilknytning til idrett, spesielt breddeidrett der overvåkingen er liten, gir utfordringer. Det er utfordringer vi vanlige spillere ikke trenger tenke mye på. Det er den norske idrettsfamilien som har det største ansvaret mot dette som vi kan omtale som en trussel mot idretten. Heldigvis har det vært økt fokus mot kampfiksing de siste årene.

Fotball og hestesport er mest utsatt for kampfiksing, viser en trusselvurdering Lotteritilsynet foretok av utvalgte idretter i 2019, ifølge tilsynets egetnettsted.

Oppmerksomheten rundt det problematiske med kampfiksing, kan aldri bli for stor. Nei til uredelig trav tilknyttet spill, hygge og underholdning!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar