Elleve mandater mulig i 2021, men MDG kan også ende på ett mandat

MDG ar hatt en fin trend de siste ti årene, men partiet har sunket over ett prosentpoeng «etter Korona» og har nå et snittnivå midt på fire-tallet.

--Ved stortingsvalget i 2017 lå partiet rundt fire prosent i månedene og ukene før valget, men endte på drøyt tre. Det kan gjenta seg, partiet har en ung velgermasse som er mindre lojale.  Skulle MDG klare litt over fire prosent, så viser mine mandatberegninger at partiet kan få en stortingsgruppe på cirka sju mandater. Tre «faste» mandater og fire utjevningsmandater. Oslo-mandatet deres er bankers, partiet har også en god mulighet i både Akershus og Hordaland.  MDG kan få rundt ni mandater hvis de får fem prosent; fire faste og fem utjevning. I så fall er det trolig Oslo som øker til to faste mandater. Kommer MDG opp i seks prosent, så er elle mandater innen rekkevidde. Rogaland og Sør-Trøndelag kan da bli nye faste mandater, men et tredje mandat i Oslo kan heller ikke utelukkes. Det har valganalytiker Svein Tore Marthinsen skrevet i ukens analysebrev, et analysebrev det er mulig å abonnere på.  

MDG avholdt landsmøte i helgen, et landsmøte som ble avholdt digitalt på grunn av koronaepidemien.

Oddsen
Bookmakere i det norske markedet har laget spill på stortingsvalget 2021. Nordicbet er en bookmakere som gir1,85 i odds på både under og over 6,5 prosent oppslutning for MDG ved neste års valg.

Oddsen gjør politikk ekstra spennende. Spill aldri for mer penger enn du har råd til å tape!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar