Denne regjeringen fortjener kaktus, og kulturministeren fremstår som inkompetent

Fredag fremmer regjeringen, ifølge TV2, et lovforslag hvor Medietilsynet får i oppgave å stanse distribusjon av kanaler som sender spillreklame. Kulturministeren kaller reklamespottene for ulovlig reklame, noe som gjør at han fremstår som inkompetent.

Reklamen som for eksempel TV3 sender, er lovlig reklame. At norske politikere er illiberale og forsvarer enerettsmodellen gjør ikke reklame fra utlandet ulovlig.

Norske politikere gjør sitt ytterste for å beskytte Norsk Tipping mot konkurranse, heldigvis grep som er mislykket. Norsk Tipping bidrar med spillemidler, penger politikere kjøper oppslutning for. Penger fra Norsk Tipping gir politikere mye makt over frivillig sektor.

Det er altså en regjering med Høyre og Venstre som fremmer forslaget. Vi har en regjering og et stortingsflertall som består av formyndere! Hvor i h…. er den liberale høyresiden i de to partiene?

Kulturminister Abid Raja representerer Venstre, et liberalt parti som egentlig ønsker ny spillpolitikk Likevel argumenterer han som en rødgrønn politiker. Det svir langt inn i hjerterota.

Om spillreklamen forsvinner? Nei! Vi kommer fortsatt til å se Comeon, Betsson, Unibet og andre lovlige bookmakere på TV-sendinger fra utlandet og i andre sammenhenger. Tenk bare på all reklamen som er på stadion, på drakter og banereklame, under Premier League-kampene, for å bruke Premier League som eksempel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar