Værutfordringer for idrett i Finnmark, utenkelig for mange «søringer»

I helgen er det to store idrettsarrangement i Finnmark, to viktige arrangement.

Mange mennesker sør i landet, også kalt «søringer», har ikke peiling på avstander, vær og føre, som er i nord. Mens en Oslo-klubb «reiser i én time» til bortekamp eller møte går store deler av dagen til transport i nord. Klager vi? Neida!

I dag starter Altaturneringen i håndball, en gigantisk turnering i regi av Alta IF. Værutfordringer er så store, at klubber nord i Norge i løpet av dagen tar avgjørelse om de reiser til Alta eller ikke. En av de klubbene som må fatte en avgjørelse er Honningsvåg Turn & Idrettsforening på cirka 71 grader nord.

Finnmark Fotballkrets arrangerer kretstinget i Hammerfest. Norges Fotballforbund, administrasjonen og kretslederen, startet dagen i dag med møte om kretstinget. De bestemte at kretstinget blir arrangert som planlagt lørdag og søndag. Finnmark Fotballkrets ber alle delegatene reise til Hammerfest i løpet av dagen.

Det kommer til å bli en helg med store utfordringer for været og framkommeligheten på vegene i Finnmark. Dette er utfordringer som er utenkelige for mange «søringer». I Nord-Norge er dette en del av idrettshverdagen.

(Bloggpost uten gambling. Huff. Beklager)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar