Podcast om den nye kulturministeren (statsråden med ansvaret for spill)

Under regjeringen til Erna Solberg har Norge hatt liberale kulturministere, statsråder fra Venstre. Venstre er ett av partiene på Stortinget som ønsker et lisenssystem, altså liberalisering av spillpolitikken og regulering av markedet.

Trine Skei Grande er liberal og hun er for en liberal spillpolitikk. Som kulturminister var hun en skuffelse på spillområdet. Hun argumenterte som en formynder, som en sosialdemokrat. Liberalere må være liberale. Det er mer enn nok av formyndere som argumenterer for en gigantisk stat, krenkelse av frihet og brudd på eiendomsrettigheter.

Marie Simonsen i Dagbladet har podcasten Siste. En av de siste utgavene handlet om kulturminister Abid Q. Raja, et utrolig interessant program fra dama mange bør høre på. Marie Simonsen er ikke spesielt liberal, men hun er dyktig.

Norge har nå en kulturminister som tar mye plass. Forhåpentligvis er dette positivt for oss som ønsker en bedre og mer fornuftig spillpolitikk i Norge.

Av de store partiene er det kun FrP og Venstre som vil liberalisere spillpolitikken. Det blir arbeidet hardt for at Høyre skal endre dette politikkområdet før valget i 2021.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar