Seier for Trond Giske når det gjelder radiobingo

Med en såkalt ikke-sosialistisk regjering måtte det en stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiet til for at regjeringen skulle forenkle lovverket. Det bør være et tankekors for Høyre, FrP og Venstre. Ja, ja; skribenten droppet KrF med vilje.

Trond Giske, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, har spurt og spurt kulturminister Trine Skei Grande om digital radiobingo eller digitale radiobingoblokker. Skribenten mistenkte lenge kulturministeren for at hun misforsto spørsmålene med vilje. I regjeringen er det nemlig mange formyndere som vil regulere alt fra A til Å.

Nå fjerner Kulturdepartementet kravet om at spillere må skrive ut bingoblokker som de skal benytte til spill. Dette har lokalradiobransjen kjempet for lenge og fikk drahjelp av Arbeiderpartiets Trond Giske.

Endringene har ulemper. Politikere klarer sjelden å forenkle et regelverk uten at nye krav kommer. Det blir krav om å stenge spillere ute fra radiobingo, lese opp trekningen i hovedspillet to ganger, én spillekonto hos hver aktør og krav til sikker identifisering av spillere. Teknisk lar dette seg løse for digitale bonger, men enkelt er det ikke og det medfører betydelige kostnader for lokalradiostasjonene.

Radiostasjoner kommer til å innføre digitale bingoblokker for spillere som ønsker noe annet enn bonger kjøpt hos kommisjonærene. Den tekniske løsningen må på plass, men i privat sektor, uansett sektor, er aktørene gode på innovasjon. Dette løser seg, på litt sikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar