Farlige skylapper

Innføringen av tapsgrense for travsporten har blitt utsatt, en omstridt sak denne høsten. Tapsgrense for hestespill kan, ifølge de mest negative tilbakemeldingene, få enorme konsekvenser.

Carl Fredrik Stenstrøm, generalsekretær i Norsk Bransjeforening for Onlinespill, bruker utsettelsen til å slå et slag for en stor og faktabasert utredning om spill i Norge. Norsk Bransjeforening for Onlinespill ønsker et lisenssystem, et system som ivaretar problemspillerne på en bedre måte enn enerettsmodellen.

--Det vil være en unnlatelsessynd dersom arbeidet med ny pengespillov og behandlingen av fremtiden til Norsk Rikstoto ikke tar opp i seg de viktige erfaringene som nå gjøres i vårt naboland. Verden er i endring - og da bør de ideologiske og historiske skylappene legges bort. Også gamle fordommer mot utenlandske spillselskaper bør stå for fall. Det Norge trenger er en omlegging til en ansvarlig lisensmodell som favner om alle aktører, har Carl Fredrik Stenstrøm skrevet i leserinnlegget publisert på Nettavisen.

Norsk Bransjeforening for Onlinespill ble etablert for cirka ett år siden. Ett av foreningens formål er å jobbe for en mer rettferdig og ansvarlig spillpolitikk i Norge, en spillpolitikk Stortinget er imot på grunn av penger på politisk vedtatte budsjett. Det norske Stortinget er blodig rødt i økonomisk politikk.

To av de større partiene på Stortinget, Fremskrittspartiet og Venstre, ønsker egentlig et lisenssystem, men som regjeringsparti har FrP og Venstre nedtonet saken sterkt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar