Lavere reklametrykk i Sverige med lisenssystemet

Formyndere i Norge ønsker enerettsmodellen fordi det gir milliardinntekter, penger politikerne benytter til å styre først og fremst idrett og kultur. Offisielt er det sosialpolitiske argument formynderne bruker til å forsvare enerettsmodellen.

Formynderne i Norge kjemper med nebb og klør mot spillreklame for å hindre konkurranse mot Norsk Tipping. Offisielt bruker de argument om at spillreklame er problematisk for mennesker som kan utvikle spilleavhengighet. Norsk Tipping er for øvrig en av Norges største annonsører.

JohtavaSiantuntija har på Twitte.com publisert statistikk som viser at reklametrykket for spill gikk ned etter at Sverige innførte lisensmodellen.

Lisensmodellen er langt fra perfekt, men den er betydelig bedre enn enerettsmodellen. Taperne i lisenssystemet er oss som elsker frihet. Lisenser gir færre aktører i det uregulerte markedet og dermed reduserte valgmuligheter for frihetselskende borgere. Det er for øvrig veldig få frihetsforkjempere i Norge.

Tallene har skribenten hentet fra Twitter-profilen til Stian Røsvik Bjørsta, konsulent for Comeon. Bjørsta stiller spørsmål til kulturminister Trine Skei Grande (V), Tage Pettersen, stortingsrepresentant for Høyre, Anette Trettebergstuen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Spillavhengighet Norge, Ingjerd Meen Lorvik i Borgestadklinikken og Kjell Ingolf Ropstad, leder i Krf: - Finnes der snart noen argumenter for å ikke jobbe mot også en norsk regulering?

De som ønsker enerettsmodellen, gjør det fordi modellen gir makt. Resten er bare dumme, rett og slett dumme.

I Norge er det kun FrP og Venstre av de store partiene som ønsker et lisenssystem, men partiene har nedtonet en liberal spillpolitikk som regjeringsparti. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar