Timer etter at unge Solvik oppfordret FrPs stortingsgruppe om en spillkonkurranse, kom det et utspill fra FrP om spillpolitikk

FrP er det partiet som er mest liberal på Stortinget i spillpolitikk. Partiet og partiets representanter har gjennom historien fremmet en rekke forslag om liberalisering av spillpolitikken, blant annet forslag om å tillate kasino i Norge. FrP har også æren for at poker ble liberalisert i forrige valgperiode. En av stortingsrepresentantene som spiller på oddsen er Tottenham-supporteren Roy Steffensen og Steffensen bruker aktører Stortinget hater som pesten.

Søndag formiddag oppfordret unge Solvik FrPs stortingsgruppe om å arrangere en oddskonkurranse, basert på prosjektet om 1,10-objekt. Timer etter oppfordringen kom FrP med et utspill, på Dagbladet.no. Utgangspunktet for utspillet er det foreslåtte forbudet mot TV-reklame på utenlandske TV-kanaler, virkelig illiberalt forslag fra regjeringen. FrP er naturlig nok mot et forbud, et forbud som er symbolpolitikk.

FrP bør fronte liberal spillpolitikk, eller regulering av markedet, mye sterkere enn det partiet har gjort i regjering. Hvis lisenssystemet fungerer og systemet fungerer, vil det åpne opp for liberalisering på en rekke andre av politikkområdene. Norge trenger at Stortinget vedtar ny og moderne politikk.

Norges politikk minner om at vi er den siste sovjetstat, godt uttalt av Bjørn Rosengren for mange år siden. Det bør være et tankekors for regjeringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar