Pokerspillere fra Honningsvåg til Lakselv på turnering

Ti personer, pokerentusiaster, har reist fra Honningsvåg på cirka 71 grader nord til Lakselv i Porsanger kommune for å spille poker. Turneringen pågår i dag, lørdag 26. oktober. Om turneringen er lovlig? Ingen kommentar!

Det er fascinerende at en liten plass som Honningsvåg har et stort pokermiljø. Ettersom skribenten har kjentfolk i miljøet, får jeg drypp om hva som skjer på pokerkvelder og turneringer. Det er minst like fascinerende at noen i miljøet er sosialister og dermed teoretisk for forbud, men bryter regelverket vedtatt av røde politikere med stor glede. Liv og lære er aldri enkelt å forstå!

I Norge var det lenge forbud mot poker, men lovverket har blitt liberalisert selv om det fortsatt er strengt. Mange politikere mener poker er et lykkespill, men sannheten er at ferdigheter betyr mer enn flaks. Om et spill er basert på lykke eller ferdigheter bør egentlig ikke bety noe som helst, men for politikere er det viktig. I et gjennomregulert land bruker mange av politikerne alt av argument for fortsatt reguleringer. For poker har det politiske flertallet grodd fast i ordet «lykke».

Om en honningsvåg vinner i Lakselv? Ja, jeg håper det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar