Jakobsen tar feil om utbetalinger fra kommersielle aktører

 Klaus Jakobsen, min gode venn og én av liberalistene bak podcasten Liberal Aften, tar feil. Han skrev en kommentar på dette nettstedet, en kommentar om utbetalinger fra kommersielle aktører.

--Støtter deg i bruk av kommersielle aktører, men her må man også passe seg, ikke alle av de er like ivrige på å betale ut premier. Det skrev Klaus Jakobsen under bloggposten «Hva har Andreassen, Solvik og Steffensen til felles?»

Staten gjennom Lotteritilsynet advarer jevnlig mot kommersielle aktører, blant annet 23. mai 2019:
--Norske myndigheter oppmoder alle som spiller på utenlandske nettspill om å være forsiktige. For det første fører ikke Lotteritilsynet kontroll med utenlandske spillselskap, og vi kontrollerer heller ikke om spillere får utbetalt gevinstene sine. Dessuten kan vi ikke gå god for at spillene som blir tilbudt er forsvarlige pengespill.

La dette være klinkende klart. De største utenlandske bookmakerne driver på lisenser fra mer liberale land enn Norge. Selv om landene er mer liberale enn Norge, driver selskapene på restriktive konsesjoner. Det er de strenge reglene som er en av årsakene til at registrering av dokument for utbetaling av penger er litt tungrodd. Det som er irriterende for oss som kunder, er en av forutsetningene for at bookmakerne skal drive lovlig. Det finnes aktører i markedet som gir blaffen i regelverk eller som driver utenfor det regulerte markedet. Disse finner du ingen omtale av på dette nettstedet.

Med jevne mellomrom dukker det opp debatter om manglende eller sene utbetalinger av gevinster fra utenlandske bookmakere. Det er ikke motvilje fra de kommersielle aktørene å betale ut gevinster, men norske myndigheter gjør sitt ytterste for at kunder ikke skal få utbetalt penger. Heldigvis er de fleste av hindrene mislykkede, men det er norsk politikk som ødelegger for noen spillere. Kommersielle aktører er avhengige av at de frivillige avtalene med kundene fungerer.

Kommersielle aktører vil mer enn gjerne betale ut premier, mens norske myndigheter vil at dine penger aldri skal nå frem til din bankkonto.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar