Tull og tøys fra Lotteritilsynet

Lotteritilsynet mener bookmakere i det norske markedet utnytter valgkampen og bruker avisene strategisk for å få eksponering og publisitet.

Lotteritilsynet mener bookmakerne opererer ulovlig i markedet og misliker sterkt at aktørene får omtale.

--Å få norske medier til å skrive om sine spilltilbud er en av metodene ulovlige spillselskape bruker for å oppnå publisitet og skape oppmerksomhet. Dette så vi også i 2015-valget. Vi vil ikke gripe inn i redaksjonelle avgjørelser, men vi vil oppfordre norske redaksjoner til å være bevisste på dette og kritiske når de skriver saker som omhandler ulovlige pengespillselskaper. Det sier Henrik Nordal, avdelingsdirektør i Lotteritilsynet, i en pressemelding.

At saker om odds er interessant foran valget, er naturlig. Det er et spennende valg i mange kommuner og i en del av fylkene. Artikler om oddsen er en naturlig dekning av valget 2019 for mange redaksjoner.

Bookmakerne utnytter ikke den norske valgkampen. De lager ikke spill på norsk politikk for å få medieomtale. Politiske veddemål er en tradisjon. Mange valg og politiske hendelser i ulike land blir til spill på oddsen. Kunder av internasjonale bookmakere har i moderne tid alltid kunne sette penger på hvem som blir presidenter i USA og Finland, for å bruke to av eksemplene som akkurat nå ligger ute hos bookmakere i det norske markedet.

Lotteritilsynet derimot bruker den norske valgkampen og pressemeldingen til å få oppslag om en proteksjonistisk spillpolitikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar