Bør være like naturlig for foreldre å se barna spille dataspill som en fotballkamp

Onsdag la kulturminister Trine Skei Grande (V) fram regjeringens nye dataspillstrategi. Hovedtrekket i strategien er at regjeringen ønsker at dataspill skal bli en likeverdig fritidsaktivitet. Det bør være like naturlig for foreldre å se barna spille dataspill som en fotballkamp!

Som vanlig i planer fra politikere, ligger det punkt om politikk. Dataspillstrategien skal hjelpe til med å gi et variert tilbud av norske dataspill av høy kvalitet, en profesjonell og mangfoldig dataspillbransje, gjennomslagskraft for norske dataspill og en inkluderende og tilgjengelig dataspillkultur.

I et ideelt samfunn er dette et område politikerne bør holde seg unna. Ettersom norske politikere styrer det meste fra A til Å ble det forventet et dokument som inneholder en del politikk.

Dataspillstrategien som har fått navnet Spillerom, er den første dataspillstrategien fra en regjering i Norge. Strategien skal gjelde for årene 2020 – 2022, og er et nytt område der regjeringen ønsker å bruke skattefinansierte penger i en stat som allerede bruker altfor mye penger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar