Valget i Oslo er viktig, et retningsvalg

Skal Norges hovedstad være veldig rød, noen sier også rødgrønn, eller skal det også være plass for kommersielle aktører i den skattefinansierte velferden?

I valgkampen i Oslo er det forskjeller mellom de ulike alternativene, faktisk forskjeller i retorikk og praktisk politikk. Skal Oslo ha eiendomsskatt når denne skatten er unødvendig?

Ikke-sosialistiske parti går til valg for å avvikle eiendomsskatten, og utnytte skattefinansierte penger bedre. Valgkvelden kommer mange av oss til å følge med på opptellingen fra Oslo, rett og slett fordi det er viktig hvem som styrer hovedstaden.

Oddsen gjør politikk ekstra artig. Coolbet har lagt ut mange veddemål til valg 2019. Ett av veddemålene er neste byrådsleder i Oslo. Raymond Johansen (Ap) er storfavoritt med 1,15 i odds. Høyres Eirik Lae Solberg har fått oddsen 4,50 hos Coolbet, mens oddsen på Aina Stenersen (FrP) er 100,00.

Ikke spill for mer penger enn du har råd til å tape!

Skribenten liker styringsformen Oslo har med parlamentarisme. Formannskapsmodellen er billigere enn parlamentarismen, men skribenten er overbevist om at parlamentarisme styrker politikkutformingen, maktfordelingen og den offentlige debatten. De største kommunene og alle fylkeskommunene burde hatt parlamentarisme som styringsform, etter min mening.

Det er valg mandag 9. september. Coolbet setter sluttstrek for veddemålet på valgdagen klokken 10:00.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar